Brezplačna dostava za naročila nad 75 €. NAROČILA DO 14 ure, bodo odpremljena še isti dan
(dostava naslednji delovni dan pon-pet)
Količina:

0


Znesek:

0,00

O podjetju

O podjetju

Podjetje CETIX d.o.o. je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1992 v Ljubljani kot družba z omejeno odgovornostjo.

Ustanovljeno je bilo z namenom zastopanja in prodaje vulkanizerskega repromateriala in strojev. Na slovenskem trgu zastopa svetovno uveljavljene proizvajalce najvišjih kakovostnih razredov iz tega področja, katerih osnovna vodila so kvaliteta proizvodnje, vzdržljivost izdelkov in brezpogojna zanesljivost. Na takšen način želi podjetje po svojih močeh prispevati k varnosti na slovenskih cestah, hkrati pa poskrbeti tudi za zadovoljstvo in udobje voznikov ter zahvaljujoč novim tehnologijam, kar se da prijetno in hitro delo vulkanizerskih mojstrov.

RAZVOJ PODJETJA

Podjetje Cetix zastopa na slovenskem trgu petnajst pogodbenih partnerjev iz tujine. Kmalu po ustanovitvi, leta 1992 si je podjetje pridobilo zastopstvo za Slovenijo ameriškega podjetja Tech, ki že več kot 60 let slovi po najkvalitetnejših znamkah vulkanizerskega repromateriala in orodja.

cetix podjetje

Sklenitev zastopstva s podjetjem Tech je podjetju Cetix omogočilo začetni zagon za poslovanje na slovenskem trgu. S širitvijo poslovanja je podjetje Cetix sklenilo zastopstva še z mnogimi evropskimi podjetji in tako dodatno razširilo ponudbo. Med njimi so italijanski proizvajalec uteži Remog in nemški proizvajalec uteži Hofmann ter francoski proizvajalec orodja Schrader. Pridobili smo si zastopastva za vulkanizerske stroje in dvigala Sicam, Apac, Corghi,Omer, Giuliano, Lamco, Pasquin, Atek, in drugi.

Prodaja različnih blagovnih znamk na tem področju je zaradi različnih profilov kupcev in tudi zaradi cenovne raznolikosti proizvodov, nujno potrebna. Zato je sklenitev zastopstva z večjim številom tujih proizvajalcev podjetju prinesla veliko prednost. Predvsem pa podjetje pri tem zagotavlja celostno ponudbo na trgu.

Dejavnost in organizacije

Po standardni klasifikaciji dejavnosti je uvrščeno v dejavnost 46.190, nespecializirano posredništvao pri prodaji raznovrstnih izdelkov. Podjetje prodaja vulkanizerski repromaterial in stroje predvsem na področju Slovenije in deloma na Hrvaškem, BIH in SŠG. Ker je podjetje grosistično, se prodaja vrši na debelo, končni kupci so zato podjetja. Podjetje Cetix v svoji dejavnosti pokriva 60 odstotkov slovenskega tržišča. Devetdeset odstotkov strank predstavljajo vulkanizerske delavnice, ostalih deset odstotkov pa predstavljajo mehanične delavnice in avto hiše.

cetix stroji vulkanizerstvo

Podjetje Cetix ima 10 redno zaposlenih delavcev. Ker podjetje Cetix po svoji velikosti spada med majhna podjetja, nima tipične organizacijske strukture, ki bi bila oblikovana po posameznih funkcijah v podjetju, znotraj katere bi vsak zaposleni opravljal točno določeno vrsto dela. Zato ima vsak zaposleni v upravi poleg svoje funkcije še vrsto del in nalog, katerim se prilagaja na podlagi trenutnih razmer in potreb v podjetju. V upravi je zaposlenih šest delavcev, ki skrbijo za poslovanje podjetja. Na področju prodaje sta zaposlena dva trgovska potnika, ki skrbita za dnevno dostavo blaga strankam po Sloveniji in serviserja, ki skrbita za prikaz delovanja, popravilo in prodajo strojev.

cetix-stroji-vulkanizerstvo

Značilnost poslovanja podjetja Cetix je osebna prodaja ‘od stranke do stranke’. Ker gre za majhno podjetje, predstavlja takšen način prodaje podjetju veliko prednost. Stalni stik in komuniciranje prodajalcev s strankami na terenu omogoča takojšnje pridobivanje povratnih informacij o zadovoljstvu strank. Druga značilnost podjetja je sezonska prodaja. Prodaja izdelkov je neposredno povezana z odvisnostjo od sezone. Glavni sezoni sta meseca marca in aprila ter oktobra in novembra. Takrat je čas menjave pnevmatik, zato je prodaja pnevmatik in vulkanizerskega materiala v tem obdobju največja. Vulkanizerske delavnice in avto hiše takrat povečajo svoja naročila do 5-krat. V ostalih mesecih pa je za podjetje tako rekoč »mrtva« sezona. Takrat se promet zmanjša povprečno na slabo četrtino. Zato se podjetje preživlja bolj ali manj s prodajo v glavni sezoni.

Poslanstvo podjetja

S strokovno opravljenim in vestnim delom si v podjetju prizadevamo utrjevati zaupanje pogodbenih partnerjev že 18 let. Z urejeno potniško mrežo, dovolj velikimi zalogami in dobro distribucijsko službo pa si prizadevamo našim strankam nuditi najboljše in konkurenčno poslovanje. V Podjetju si želimo bistveno povečati prepoznavnost blagovnih znamk, ki jih zastopamo na slovenskem trgu. Ob tem bomo dopolnjevali ključna znanja v vseh svojih segmentih, da bomo lahko rasli v smeri položaja na obstoječih ter novih trgih. Poslanstvo podjetja je predvsem stabilno partnerstvo z vsemi kupci. Trudimo se ugajati svojim partnerjem, zato stalno spremljamo razvoj dejavnosti v kateri delujemo. Celovitost ponudbe pa poskušamo še bolj dograjevati in izpopolnjevati. Vodilo podjetja ni samo lasten razvoj, saj v enaki meri uspevamo investirati v skupnost v kateri delujemo, delamo in jo sooblikujemo.

Cetix-o-podjetju

Vizija in strategija vodstva podjetja uspešno vodi od samih začetkov do njihovega cilja; to je, biti med najboljšimi! Seveda pa brez najboljšega in motiviranega celotnega kolektiva ni moč priti do vrha…

cetix-ekipa